Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2013 18:26 - Кой ще спечели от премахването на валутния борд в България?
Автор: rvmarkov Категория: Политика   
Прочетен: 1128 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 25.07.2013 19:38


Най-напред искам да уточня, че премахването на валутния ни борд ще се осъществи само от българско правителство с широка политическа подкрепа, водено изцяло от принципите на макроикономиката на модерната монетарна теория (ММТ). Тези от вас, които не са запознати с тези принципи, могат да се информират туктук и тук.

 

А ето и всички печеливши от премахването на валутния борд в България:

 

1. Всички български бизнеси и предприятия.

 

Непосредствено след стартирането на МЕ-ММТ програмата за България всички български производители-износители ще усетят неочаквано стремглаво увеличаване на поръчките от чужбина - следствие на допълнителната конкурентноспособност на българските стоки и услуги на международните пазари, идваща от евентуално по-слабия български лев, търгуващ се при свободен международен курс. Тук не мога веднага да не помисля, за всички бизнеси, свързани с българския туризъм – хотели, ресторанти, туроператори, казина и т.н., а и всички останали износители на българска продукция.

 

Не дълго след това и останалите български фирми и предприятия, работещи главно за вътрешния пазар, ще усетят нарастване на продажбите на стоките и услугите си вследствие на повишените доходи на българските домакинства и идващата с това по-голяма покупателна способност.

 

Индустриалецът и производител на американските коли “Форд”, Хенри Форд, бе осъзнал навремето, че за да може бизнесът му да просперира, работниците, произвеждащи автомобилите в заводите му, би трябвало да получават такъв доход, че да могат да закупят колата, която те сами произвеждат.

 

Българският бизнес вече няма да бъде облаган с никакви данъци печалба, ДДС и т.н. Всички мита и тарифи ще са премахнати пред българските вносители и износители, с изключение, разбира се, за стоки и услуги от национално значение. Здравните, социални и пенсионни осигуровки също спират да бъдат част от разходите за българския бизнес, тъй като те са грижа на правителство.

 

2. Всички българи, които “трябва да работят, за да ядат”.

 

Това е ясно – ММТ програмата предвижда повишаване на минималната заплата, която ще бъде изплащана от нововъведената правителствена програма за гарантирана работа, идваща с всички необходими социални (в това число и помощ  за ежедневните грижи при отглеждането на децата) и здравни осигуровки за участниците в програмата и зависимите от тях членове на семействата им.

 

3. Всички пенсионери – Народното събрание ще определили достойна покупателна способност за нашите възрастни бащи и майки, позволяваща им да изкарат годините на златната есен по достоен начин.

 

4. Всички деца на България – най-ценния ни капитал, на който сега трябва да гледаме като разход и бреме, а не като истинското ни богатство. Безплатно образование от началното училище до университета.

 

Единствен губещ от идването на едно българско ММТ правителство на власт, навярно би била миниатюрната паразитираща и непроизводителна част от обществото ни, чиято дейност е просто изсмукване на българска кръв по една или друга утвърдена схема в момента.

 

Райчо Марков

Ню Йорк 




Гласувай:
1



1. rvmarkov - 171 прочитания и нито един глас на одобрение
27.07.2013 23:07
И в същото време нито един коментар.

Какво ли означава това?
цитирай
2. injir - Тази част, която източва кръвчи...
29.07.2013 00:04
Тази част, която източва кръвчицата, вероятно не е миниатюрна.
цитирай
3. rvmarkov - Миниатюрна е в абсолютен брой, но...
29.07.2013 02:56
injir написа:
Тази част, която източва кръвчицата, вероятно не е миниатюрна.


е силна икономически и политически, тъй като мнозинството е останало без кръв и е в несвяст, но #ДАНСwithme ме вдъхновява много.
цитирай
4. injir - Силна е икономически и политически ...
29.07.2013 22:53
Силна е икономически и политически и е безскрупулна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rvmarkov
Категория: Политика
Прочетен: 887553
Постинги: 648
Коментари: 359
Гласове: 457
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930