Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2016 21:13 - ЗАДАВАЛИ ЛИ СТЕ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО НЯМА ЛЕВИ ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ В ЕВРОПА, ИСКАЩИ ИЗЛИЗАНЕТО НА СТРАНИТЕ ИМ ОТ ЕС?
Автор: rvmarkov Категория: Политика   
Прочетен: 1129 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 14.09.2016 05:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ето, дори Джереми Корбин, новоизбраният, прогресивен лидър на Лейбъристката партия във Великобритания, бе против BREXIT. Защо единствено крайно десни, фашистки партии застават зад това искане?

 image
www.facebook.com/groups/LEFTBGEXIT/

Европейските леви партии и движения са така добре оплетени в мрежите на икономическия неолиберализъм, че въобще не могат да окажат никакво противодействие. Главната цел на икономическия неолиберализъм е да служи на 0.001% олигарси. В същността си, ЕС е неолиберална конструкция, която, под маскировката на либералните лозунги за равенство между хората с различно вероизповедание, националност или сексуална ориентация, успя да потисне икономически останалите 99.9 % от европейските народи в полза на олигарсите им. Никъде в Брюксел няма да чуете лозунг за по-голямо социало-икономическо равенство обаче. Масовата безработица, особено тази сред европейските младежи, придоби огромни размери без изгледи за подобрение.

 

Причината е, че Левите не разбират същността на парите; мислят си, че парите растат по богатите, които пък издигат "свободния пазар" в статут на божество, на което всички трябва да се кланят, да правят жертвоприношения и да не пречат на "невидимата ръка" да награждава или наказва всеки според заслугите или прегрешенията си. Левите не разбират съвременната парична система, в която правителството на всяка суверенна нация има последната дума в икономиката и, поради това, е отговорно, дали в страната има масова безработица с дефлация или инфлация, или икономиката постоянно е поддържана да работи на пълни обороти без странични, негативни последствия. Това се дължи на факта, че суверенното правителство е монополистът, създаващ националната валута. Всеки зане, че там, където има монопол над нещо, пазарът няма думата. В една демократична държава, където хората, и ососбено левите партии и движения, разбират горното, те никога не биха допуснали трагедията, която се разиграва в света през последните 35 години на икономически неолиберализъм.

 

Но неуката Левица, макар и с неохота, също скланя глава пред "Свободния Пазар", когато от името на "Пазара" се налагат всякакви орязвания на социалните придобивки и обществените услуги, когато се приватизират ествествени обществни монопли (природата, полезните изкопаеми, здравето на хората, водата и т.н.), когато се нанасят жестоки поражения на работническите профсъюзи... Скланя глава, защото не знае по-добре - "Пазарът" е господ.

 

И как тогава европейската Левица би могла да се противопостави на хубаво звучащите, либерални лозунги на ЕС, споменати по-горе? Ами не може и не се противопоставя. Затова и няма леви европейски партии, които да са записали в политическите си платформи искането за напускане на ЕС.

 

Виж, крайно десните фашискти организации нямат такива скрупули. Всъщност, зад тяхното искане за напускане на ЕС се крие точно омразата към различните, по-низши според тях, човешки същества.

Ето как съвсем естествено ИКОНОМИЧЕСКАТА болка, която неолиберализмът нанесе и все още нанася на по-голямата част от европейските граждани, прави искането на крайната десница за напускане на ЕС популярно.

 

Защото европейската Левица просто липсва.

 

Движението за пълна заетост и ценова стабилност (ДПЗЦС) е за излизането на България от ЕС и от валутен борд.



Тагове:   Левица,   ЕС,   заетост,   дпзцс,


Гласувай:
0



1. raders - А ти задаваш ли си въпроса какво ще се ...
13.09.2016 21:24
А ти задаваш ли си въпроса какво ще се случи с България, ако напусне Евросъюза и валутния борд? Ами ще ти кажа: С тази никаква икономика и с тази никаква армия, България просто ще бъде поделена от съседните държави, защото ще ревнат цигани, турци, пришълци и всякаква паплач, че са гладни, ще започнат да се бунтуват и това ще стане повод за нахлуване и окупация. Схващаш ли вече?
цитирай
2. rvmarkov - О, неразумний юруде...
13.09.2016 21:43
raders написа:
....С тази никаква икономика и с тази никаква армия...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rvmarkov
Категория: Политика
Прочетен: 880762
Постинги: 648
Коментари: 359
Гласове: 457
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031