Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2014 17:35 - Кратък коментар върху интервюто с Иво Христов
Автор: rvmarkov Категория: Политика   
Прочетен: 1287 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ще коментирам някои различия във виждането ми по определени въпроси, които доцент Христов засегна в интервюто, иначе споделям напълно всичко останало, което той каза.

 

Доцент Христов е на мнение, че ние българите се държим като ощипани госпожици, в смисъл, че сами сме си виновни за провалените ни политически елити, които непрекъснато излъчваме през последните 24 години, и че не трябва да гледаме на нещата като на някакъв политически магазин, от който купуваме с гласовете си. Това добре, но как иначе да гледаме на нещата, когато живеем в представителна демокрация? Всички продукти, т.е. политически партии с техните идеи (ако изобщо имат такива) в България са вредни за здравето на обикновения българин. Може би съм съгласен с това, че България не е успяла да създаде политическа партия, която да предложи верните решения и правилния път, по който да се развиваме. Тук аз се чувствам лично отговорен и виновен, защото все още няма партия, която да предлага МЕ-ММТ плана за възраждане на страната ни.

 

След това, що се отнася за бъдещето ни и пътя, по който трябва да тръгнем, г-н Христов залага главно на правилното изтъргуване от страна на България на геополитическото си положение в играта с великите сили на днешния ден.

 

Да, безспорно, това е задължително да направим при отстояването на националните интереси и обезпечаването на енергията, нужна за българската икономика. Но! Това не е най-важното, на което бъдещото знаещо и безкористно българско правителство би трябвало да разчита. България има нужните природни ресурси и хора за постигане на общо производство, нужно за подобряването на живот на всички българи. Постигането на пълна заетост би трябвало да е основния приоретет на правителството ни и всичко останало следва да спомага за постигането му, разбира се гарнирано с ценова стабилност. В това отношение съм на мнение, че сме в пълно състояние да отстояваме собствените си интереси и можем да бъдем истински "субект в международната глобализация", както г-н Христов се изрази по отношение на Турция и Иран. Да, твърдя, че днес България може да отстоява и провежда собствена политика, подпомагаща българската икономика, а оттам и националната ни сигурност.

 

Защото, както глупакът Бил Клинтън (да глупак е, без да съм метафоричен, но това е друга тема) каза навремето: "It"s the economy, stupid!" (Икономиката е всичко, глупако!)

http://www.youtube.com/watch?v=Pvi-BqskxxY&sns=fb






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rvmarkov
Категория: Политика
Прочетен: 880893
Постинги: 648
Коментари: 359
Гласове: 457
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031