Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2018 14:45 - Докажете, че сте ЧОВЕК: Техника Captcha в реално време разчита на човешки отговори на необичайни въпроси
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.04.2018 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Докажете, че сте ЧОВЕК: Техника Captcha в реално време разчита на човешки отговори на необичайни въпроси

03/08/2018 / От Едел Кук

image   https://www.newstarget.com/2018-03-08-prove-human-real-time-captcha-technique-human-answers.html
 

В щастлив брак на стария Captcha и нови биометрични техники, изследователите са разработили нова методология за проверка, наречена Real-Time Captcha. Тя представя в реално време, пъзели, които ще хвърлят изкуствен интелект за една линия и защита на сметките на човешките потребителите, съобщава на ScienceDailyстатия .

Captcha в реално време е логическа еволюция на настоящите биометрични техники, базирани на снимки на лицето или видеофайлове на потребителя. Тя е предназначена да фолио машинно обучение и софтуер за генериране на изображения, които са адаптирани към сегашните стандартни системи за сигурност.

Подобно на текущите видео-видео биометрични системи, Real-Time Captcha изисква потребителите да търсят в камерата на мобилното си устройство. Новото допълнение е Captcha, която се появява на екрана с произволен въпрос, който човек може да отговори много по-бързо, отколкото изкуствен интелект може.

Мобилните устройства и онлайн услугите са променили своите пароли за биометрични техники, които потвърждават опита за влизане, като разглеждат биологичните характеристики на потребителя. Един такъв пример е iPhone X, който има софтуер за разпознаване на лица. Другите устройства и системи изискват кратки видео сегменти на потребителя.

Въпреки това, кибер-атакуващите все още могат да провалят или да откраднат тези, каза професор Венке Лий от  Georgia Tech . "Ако атакуващият знае, че удостоверяването се основава на разпознаване на лице, той може да използва алгоритъм за синтезиране на фалшиво изображение, за да се представя за истински потребител", предупреди Ли. (Свързани:  Устройства за портфейла Bitcoin, за които се установява, че са изненадващо уязвими от хакерство. )

Борбата за киберсигурността

Captcha в реално време е предназначена да се справи с тези уязвимости. Това е духът на специалистите по киберсигурност от Технологичния институт в Грузия(Georgia Tech Institute ) и е разработен за Службата за военноморско изследване(ONR) и Агенцията за съвременни изследвания в областта на отбраната (DARPA).

Изследователите са проучили софтуера за измама на изображения, за да разберат как кибер-атакуващите заобикалят сегашната сигурност. След това те разработиха система, която изисква хакери да разбият Captcha в допълнение към създаването на убедително видео.

Широко използваният и добре познат Captcha е "напълно автоматизиран тест за обществен Тюринг, който казва на компютрите и хората извън". Той държи ботове извън интернет страниците, като използва възможностите на човека да вижда модели в изображенията.

"Ние правим това предизвикателство по-трудно, като изпращаме на потребителите непредсказуеми заявки и ограничаваме времето за реакция, за да изключим взаимодействието с машината", каза Еркъм Узун, асистент по научни изследвания в Georgia Tech .

Captcha  в реално време дебютира в Symposium за мрежова и разпределена система за сигурност (NDSS) 2018 в Сан Диего, Калифорния.

Стари и нови технологии

Заявките за влизане трябва да преминат следните тестове, наложени от Real-Time Captcha:

  • да открие предизвикателния въпрос в Captcha
  • да отговорите на въпроса в рамките на определен срок
  • съответстват на предварително записаното изображение и глас на легитимирания потребител

Според  екипа на Georgia Tech , предизвикателствата ще включват лесни математически проблеми и бъркани писма, които човек може да разпознае и да отговори, докато дадена машина все още се опитва да разбере Captcha.

Те тестваха новата си хибридна captcha-биометрична система на 30 човека и участниците в машините. Изследователите установиха, че хората могат да се съобразят с въпроса за Captcha само за секунда или по-малко.

Машините, за разлика от тях, се нуждаят от шест до 10 секунди, за да декодират предизвикателството и да генерират подходящ фалшив звук и видео. "Това ни позволява бързо да определим дали отговорът е от машина или човек", обяснява Узун.

Той и колегите му убеждават, че Real-Time Captcha няма да бъде основен източник на трафик. Снимките в Captcha са малки в сравнение с аудио и видео, които се изискват от съществуващите биометрични системи.

Групата  Грузия Tech се стреми да подобри своята новоразработена система. Те са идентифицирали предизвикателства, като фоновия шум, нарушаващ софтуера за разпознаване на реч, и необходимостта от сигурна връзка между устройството и удостоверяващия сървър.

Следете развитието на кибер-сигурността в CyberWar.News .

Източниците включват:

ScienceDaily.com

DigitalJournal.com




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746810
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031