Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2018 13:38 - ПИСНА МИ ОТ ГЛУПОСТИ!
Автор: jitanosten Категория: Политика   
Прочетен: 5391 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПИСНА  МИ  ОТ  ГЛУПОСТИ!

 

         Сайтовете в Интернет постепенно, но безкомпромисно изместиха вестниците, като доставчици на новини и различна информация. Всичко тук става по-бързо, придружено понякога с образ и звук, а дори можеш да се включиш и с коментар по някоя тема. До тук добре! Но, сред нормалните, коректни откъм информация сайтове се врат толкова много жълти, лъжливи и манипулативни, че в един момент на човек му писва и затваря компютъра! Все още в мозъка си нямаме изграден селектор за отделяне на лъжлива от достоверна информация. Вярно, че лъжливите постове в повечето случаи са написани толкова нескопосано, че всеки нормален, зрял човек ги разбира още след първото изречение. Обаче има други, които по метода на Гьобелсовата пропаганда вкарват известен процент истина, а останалото насочват в нужната им посока. Така от една страна читателят е заблуден, че консумира истината, а от друга е умело манипулиран и настройван срещу или в полза на определен човек или институция. Само по себе си нищо не се е променило, освен технологичния подход за поднасяне на информация. И може би трябва да сме доволни поне за сега, защото ако бума на високите технологии продължи, нищо чудно занапред вместо да четем, слушаме и гледаме, да бъдем облъчвани с информация. Сега спокойно можем да захвърлим вестника, да изключим компютъра, но ако с някакви биовълни в бъдеще атакуват директно мозъка ни, какво ще правим?

         За добро или лошо масмедиите се опитват да ни отвличат вниманието с новини и развлечения. Така забравяме за себе си, за проблемите и големите престъпления на държавно ниво. След като ни отклонят вниманието, като го насочат в непродуктивна сфера, ние сме все едно с вързани ръце. Не мислим и не правим нищо, за да решаваме жизнено важните проблеми на обществото, а се будалкаме с медийни залъгалки. Това всъщност е и ролята на телевизията, интернета и останалите медийни шашмалогии. Мисля, че за да запазим здравият си разум е нужно, поне веднъж в седмицата да изключваме компютрите, телефоните и телевизията! Всички в семейството да се събират, да си говорят  и да общуват по-естествено и непринудено! Смятам, че това би решило редица семейни и лични проблеми, и би смъкнало общественото напрежение с голям процент. Ние и без това сме зависими от кредитори, работодатели, политици и всякаква друга гмеж! Нужно ни е да се погледнем  в очите на най-близките си и да потърсим себе си там!

         Иначе ще ни дърпат конците кой откъдето свари и дори няма да разберем, колко много сме излъгани, използвани и накрая захвърлени!

 

                                                                     Красимир  Бачков




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jitanosten
Категория: Политика
Прочетен: 1430663
Постинги: 936
Коментари: 767
Гласове: 1551
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031