Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01 19:19 - Учредява се партията на българската политическа революция "България на труда и разума"-БТР
Автор: rvmarkov Категория: Политика   
Прочетен: 273 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.01 20:52


 
image

За декларация за членство копирайте този линк: https://drive.google.com/file/d/1d2w_hQcsp7dMOdUX-Jjis-i3hEQQ2QNL/view?usp=sharing

 

Адресът за изпращане на декларацията за индивидуално членство е:


гр. София, 1582  ПК 13   Георги Манолов

************************************************


На 16.01.2018 г., официално започнахме процедурата по учредяването на партията на политическата революция у нас, “България на труда и разума”- БТР. Законът изисква публикуването на Учредителна декларация в поне един национален ежедневник. За тази цел ние използвахме вестник  “Труд”.

 

Още когато в края на октомври 2012 г. започвах да публикувам в икономическия образователен блог “България и теорията на свободните национални валути, известна като Модерна монетарна теория (ММТ)”, за мен бе ясно, че това ще е само първата стъпка по пътя към практическото прилагане в България на принципно новата макроикономическа парадигма, дадена ни от школата на ММТ. И тъй като икономиката е винаги политическа, знаех, че успехът в това начинание ще зависи от това дали един ден ще успеем да излъчим правителство с широка обществена подкрепа, което да разбира същността на парите и начина на действие на съвременната парична система, и което в същото време да приложи тези познания в името на общия интерес.

 

Който е запознат с тези нови макроикономически идеи, знае, че България няма шанс в сегашната игра-рамка. Ние трябва да откажем да я играем и да започнем нова, различна. Това означава връщане на държавния суверенитет, освобождаване на българския лев от веригите на валутния борд, самостоятелна икономическа и външна политика извън олигархичния ЕС и НАТО. 

 

Горните са само средства, чрез които БТР ще постигне основната си цел – висок жизнен стандарт, каращ всички български граждани да се чувстват горди членове на това общество. 

 

От датата на Учредителната декларация, 15.01.2018 г., законът ни дава тримесечен срок, в който да проведем Учредително събрание, на което трябва да присъстват поне 500 учредители. От датата на учредителното събрание пък законът дава нов тримесечен срок, в който избраното ръководство на партията трябва да внесе нужните за регистрация в Софийски градски съд документи, между които са и подписани декларации за членство от поне 2500 човека. 

 

Всичко ще зависи от това дали ще успеем да се съберем достатъчно хора около тези идеи в рамките на следващите 4-5 месеца.

 

Аз съм оптимист.

 

Райчо Марков

 

************************************************************

 

УЧРЕДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "БЪЛГАРИЯ НА ТРУДА И РАЗУМА” - БТР (публикувана на 16.01.2018 г. във в. "ТРУД")

 

Днес, 15.01.2018 г. ние, обединени в инициативен комитет български граждани с избирателни права, основавайки се на нашите знания, професионален, социален и икономически опит, осъзнавайки своите конституционни задължения и отговорност към гражданите на Република България, заявяваме своята воля и готовност за учредяване на Политическа партия „България на Труда и Разума”, като приехме настоящата декларация.

 

1. Ръководните принципи на “България на труда и разума” са:

 

- Пълен държавен суверенитет;

 

- Държавата съществува единствено заради общия интерес и благоденствието на гражданите;

 

- Върховенство на закона;

 

- Равенство пред закона за всички граждани;

 

- Представителна демокрация с улеснена процедура за референдуми.

 

2. Целите на “България на труда и разума” са:

 

- Осигуряване и поддържане на сигурността на България като независима държава;

 

- Заличаване на безработицата, недопускане на нежелана инфлация и постигане на висок жизнен стандарт за всички български граждани;

 

- Опазване и облагородяване на българската природа;

 

- Реиндустриализация;

 

3. Горните цели ще бъдат постигнати чрез:

 

- Незабавно премахване на 20-годишната концесия върху българския лев - валутния борд. Българският лев ще стане обществен монопол, издаван от държавата данъчен кредит, търгуващ се на международните валутни пазари при плаващ курс на обмяна.

 

- При демокрацията управлението на държавата е политически отговорно пред избирателите. Понятие като "независима централна банка" не може да съществува. Независима от кого, от народа? Затова БНБ става клон на правителството и поддържа основен лихвен процент постоянно равен на нула (политика на ниски лихви), което отстранява непроизводствените икономически ренти и насърчава труда и инвестициите в производството. Министерството на финансите спира завинаги издаването на държавни ценни книжа (“взимането на заеми”), което не само че е оперативно ненужно, но е и вид "социални помощи за богати".

 

- Ще бъде наложен строг контрол върху дейността на българските търговски банки;

 

- Ще създадем постоянна държавна програма за гарантирана заетост на всички безработни, която ще изпълни на практика и чл. 16 от Конституцията: “Трудът се гарантира и защитава от закона”.

 

- Безплатно всеобщо образование и държавно гарантирано здравно осигуряване;

 

- Инвестиции в науката, изкуствата и културата, възобновяемата енергия, опазването на българската природа;

 

- Грижата за децата, пенсионерите и хората с увреждания;

 

- За да е независима една държава, освен от боеспособна армия, тя трябва да реши проблема с изхранването на населението и задоволяване на енергийните си нужди. Ето защо природните ресурси и енергията ще са естествени държавни монополи, а селското стопанство, както и други приоритетни отрасли, ще се ползват от държавна защита и подкрепа;

 

- Задължително военно обучение на пълнолетните граждани. Освен за поддържането на националната сигурност задължителната наборна служба сплотява нацията;

 

- Превръщането на  изборния процес в състезание на идеи при равни възможности . Това може да стане чрез забрана на частното финансиране на изборните кампании. Държавата ще осигурява равни възможности за представяне на политическите идеи и предизборни програми пред избирателите.

 

С настоящата декларация инициативният комитет открива подписка за набиране на членове-учредители на политическа партия “България на труда и разума”. Всеки гражданин с избирателни права, който отговаря на Закона за политическите партии, може да се присъедини към нея чрез саморъчно попълнена и подписана декларация за индивидуално членство по образец, утвърден от инициативния комитет.

 

Приканваме всички, които искат да станат съучредители, да попълнят и подпишат индивидуалната декларация за членство, одобрена от инициативния комитет и да я изпратят по пощата на адрес: 

 

София, 1582, ПК 13 ; Георги Манолов

 

***

Контакт за декларация за членство в БТР:

 

Еmail: pp.btr.bg@gmail.com 

 

Страницата на България на труда и разума - БТР във Фейсбук


********************************************************************************

 

Вече имаме законно право да набираме членове за учредителното събрание, което трябва да се проведе не по-късно от 15 април 2018 г.

 

За да спазим Чл. 12 (2) от Закона, на събранието трябва да присъстват поне 500 учредители, които да са изпратили индивидуална декларация за членство на посочения адрес.

 

До 12 юли 2018 г. трябва да имаме подписани над 2500 декларации за индивидуално членство, които да приложим към документите за регистрация пред СГС.

 

Краен срок за подаване на документи за регистрация: 13 юли 2018 г. !!!

По-долу е официалната бланка, която трябва да се разпечата, попълни САМОРЪЧНО и подпише. Адресът за изпращане на декларацията за индивидуално членство е:

 

гр. София, 1582 
ПК 13
Георги Манолов

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНДИВИДУАЛНО ЧЛЕНСТВО В БТР: https://drive.google.com/file/d/1d2w_hQcsp7dMOdUX-Jjis-i3hEQQ2QNL/view?usp=sharing

 
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rvmarkov
Категория: Политика
Прочетен: 550871
Постинги: 647
Коментари: 356
Гласове: 457
Календар
«  Ноември, 2018  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930