Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2017 18:44 - Каракачанов: 80% от авиацията ни стои или консервирана, или неремонтирана
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 449 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

„80% от авиацията ни стои или консервирана, или неремонтирана, а ние искаме да купуваме нови самолети. Когато имаш достатъчно изтребители, които можеш да ремонтираш, но ги държиш в хангарите – каква е логиката? Ние трябва да обърнем внимание и на това, двата процеса трябва да вървят паралелно”, каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Бтв по повод спора между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев за закупуването на нови самолети.

„Няма нищо лошо, че парламентът направи комисия, с която да установи как е взето решението (за модела на самолетите – б.р.) и как е направена класацията в конкурса”, категоричен е Каракачанов.

imageРумен Радев: Недопустимо е да поддържаме наличната бойна авиация вместо нов изтребителВложените пари в МиГ- 29 няма да ни дадат съвременни способности, категоричен беше президентът

По думите му ако страната ни закупи осем самолета това е половин ескадрила за 1,5 млрд. лв.

„Ще трябва да дадем още 1,5 млрд. за цяла ескадрила, а след това още 2 млрд. за въоръжение. Това са огромни бари и българските граждани трябва да знаят за какво се изразходват”, категоричен е военният министър.

Той добави, че всякакви спекулации дали се отказваме или не от нови самолети са грешни.

„Премиерът не е казал, че не е на дневен ред купуването на самолети. Иска да каже, че няма нужда да се бърза излишно и дава пример със сухопътните войски – те са много по-пренебрегвани от авиацията и флота. Аз нямам право да разделям въоръжените сили. Смятам, че трите проекта трябва да се движат едновременно”, добави още Каракачанов.

imageНачалникът на отбраната защити президента за изтребителитеАндрей Боцев не смята, че е имало политическо влияние върху експертите

Русия – опасност за националната ни сигурност

„Текстът в доклада трябва да се редактира”, смята военният министър по повод доклада, който раздели отново парламента. В него е посочено, че Русия е непосредствена заплаха за националната ни сигурност.

imageДепутати за руската заплаха: От „чудесен доклад” до „груба грешка”Сериозни дебати в парламента след оценката на спецслужбите

„Истината е, че напрежението между НАТО и Русия съществува заради Украйна и Крим. Аз смятам, че до военен конфликт между тях няма да се стигне, защото всички говорят за преговори и, че това е приоритетния подход”, добави още Каракачанов.

Въпреки това той добави, че има проблеми в тази насока, но не и непосредствена опасност за нас.



Тагове:   каракачанов,


Гласувай:
0



1. olivie - че то се знае,
19.09.2017 20:00
че ще ни е най-евтино да излезем от НАТО...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 850572
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031