Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2017 19:46 - България на труда и разума
Автор: rvmarkov Категория: Политика   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Този кратък текст изяснява не само причините за тежкото икономическо положение, огромното социално неравенство в разпределението на доходите и богатството в България, но, и което е по-важното, предлага принципно нова държавна политика, която да накара икономиката да заработи на пълни обороти в полза на всички български граждани. Добрата новина е, че за това няма да са ни нужни държавни заеми, нито пък ще сме зависими от чуждестранни инвестиции. Нека видим защо?

 

Преди да се запознаем с конкретните стъпки в плана за възраждане на българската икономика и държавност, ще е нужно е да отделим малко внимание за изясняване на същността на парите и начина на функциониране на съвременната парична система. Това е от изключителна важност, тъй като икономиката на всяка държава е ПАРИЧНА, а определението за парите, което се дава в днешните ортодоксални, университетски учебници по икономика, е невярно. Нещата не са сложни, но умишлено сме държани в неведение по всички въпроси, свързани с парите и паричната система, защото ако разбирахме, че националната валута на една независима държава е обществен монопол - издаван от правителствата й данъчен кредит - тогава истинската демокрация би настъпила утре. Демокрацията и идеята за 1 човек = 1 глас не се нрави на управляващия малоброен елит, тъй като тя би го изхвърлила от управлението на държавата. Купените от елита икономисти, журналисти и политици постоянно промиват мозъци, карайки ни да мислим, че нашето благополучие, работните ни места зависят от богатите, защото с парите си те създават работа за всички. Затова трябва да им угаждаме и да ги уважаваме.

 

Парите не растат по богатите!

 

За да обясним какво всъщност са парите, кой ги създава, как ги вкарва в икономиката и как след това ги изважда от там, ще използваме прост модел, който обаче описва нещата точно. Всички сме съгласни, че парите (националната валута) не растат по дърветета, нито пък се копаят от земята. Някой трябва да ги създава. Кой го прави?

 

Примерът с течащата вода:

http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2017/06/blog-post_8.html





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rvmarkov
Категория: Политика
Прочетен: 885883
Постинги: 648
Коментари: 359
Гласове: 457
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930