Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 22:50 - БИВШЕТО ГАДЖЕ НА БОЙКО БОРИСОВ СТРОИ ТУЗАРСКИ ВИНЕН КОМПЛЕКС ЗА ВИП ГОСТИ В КАБЛЕШКОВО
Автор: kolevm38 Категория: Други   
Прочетен: 954 Коментари: 0 Гласове:
0



Бившето гадже на Бойко Борисов строи тузарски винен комплекс за ВИП гости в Каблешково image

Цветелина Бориславова смята да строи два туристически комплекса – в Каблешково и край Мелник

  • image
  • image
  •  
  •  

Банкерката Цветанка Карагьозова, позната с изшлайфаното си име Цветелина Бориславова, влага 200 млн. лева в супер баровски винен комплекс, разположен само на 7 километра от морския бряг. Една от най-богатите българки, която доскоро топлеше леглото на Бойко Борисов, е закупила 300 дка имот край Каблешково, където смята да стори шато само за ВИП гости.

Мултимилионерката планира да вложи 100 млн. евро в туристическия комплекс, който ще си има и своя винарска изба. Районът около Ахелой е много подходящ за отглеждането на лозови масиви. Близостта му до Ахелой пък е гаранция, че шатото ще се пълни с баровци, готови да се разделят с по няколкостотин лева само за нощувка.

Край Каблешково вече има друго такова шато - комплекс „Винярдс". Около лъскавия комплекс ще се разпъне и парк с екзотични растения и цветя, които да галят очите на скучаещите ни новобогаташи. Отделно ВИП особите ще пръскат кеф в няколко магазина, изискана сладкарница и бутиков ресторант, пълен с вина от цял свят. 

Щерката на ДС генерала Борислав Карагьозов искала цялото това архитектурно чудо да бъде издържано във възрожденски стил. Туристическият бизнес в новата перла по Черноморието трябвало да се подпомогне от партньори на Бориславова, които въртели туроператорски фирми с позиции в Слънчев бряг. Те щели да включват в пакетите за чужденци и посещение на новото шато срещу определена сума.

Така шефката на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) щяла да си гарантира силен туристически поток през целия активен сезон. Основна цел на бизнес дамата обаче били родните богаташи, които умират да си мерят дебелината на портфейлите целогодишно.

Напористата Цветелина вече строи подобен комплекс край Мелник. В края на август миналата година богатата като Крез софиянка купи срещу 2 млн. евро шатото на разстреляния Емил Кюлев край санданското с. Хотово, на 6 километра от Мелник. Броени дни след сделката тя бутна резиденцията на покойния банкер, която беше атракцията на селото.

На разчистения терен Цветелина обмисляла да строи втори винен комплекс с хотелска част и ресторант. В имота от 500 дка остана само параклисът, построен по заръка на Ванга. В момента Цветанка Карагьозова е собственик на БАКБ, на част от Пампорово, като има дялове в още 38 фирми. Смята се, че богатството й възлиза на 1,5 млрд. лева.

Краус и Петя Славова конкурират новата изба

В Поморийско се намират избите на двама крупни лозари, които ежегодно печелят милиони от продажба на бутикови вина. Само на няколко километра едно от друго са шатата на известната банкерка Петя Славова, която държи „Черноморско злато".

По пътя от Поморие за Бургас пък са лозята на Вилхелм Краус. Само преди няколко седмици огромни масиви от тях бяха запалени и за малко не стигнаха до самото шато, разказаха свидетели. Бившият министър на транспорта държи едни от най-плодородните земи край Поморие, като виното от лозята му се слави в цялата страна. За палежа обаче местните подозират конкуренция във винения бранш.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10376312
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930